OBAVEZE KOMPANIJE iTicket PREMA FK CRVENA ZVEZDA

Beograd, 19. april 2013. - Usled neopravdanog stavljanja u kontekst kompanije iTicket u nedavnim medijskim napisima o problemima sa redarskim službama sa kojima se suočava FK Crvena zvezda, ovom prilikom obaveštavamo javnost o tome kako i na koji način funkcioniše sistem za administraciju, štampu i distribuciju karata kao i sistem za elektronsku kontrolu ulaska na stadion švedske kompanije iTicket, kao i koja su ovlašćenja naše kompanije i obaveze predviđene ugovorom sa FK Crvena zvezda.U opisu ovlašćenja i obaveza kompanije iTicket nisu organizacija i odabir osoblja za fizičku kontrolu, takozvanih redara, niti odabir kompanije koja obavlja redarsku službu na stadionu FK Crvena zvezda. Ove delatnosti su u potpunoj nadležnosti i obavezi FK Crvena zvezda, odnosno Generalnog sekretara i Komesara za bezbednost kluba. Sistem za elektronsku kontrolu ulaska na stadion koji je u Beogradu instalirala kompanija iTicket je u potpunosti funkcionalan, ne zavisi od ljudskog faktora, i na vrlo precizan način daje detaljne podatke o broju prisutnih gledalaca sprečavajući višestruke ulaske i druge zloupotrebe sa kartama. Na taj način je znatno povećan stepen bezbednosti na stadionu, obezbedjena je precizna statistika neophodna za marketinško planiranje i promptni finansijski izveštaji posle svake utakmice.

Sistem je preporučen od strane UEFA i FIFA i, pored naše Marakane, instaliran je i na brazilskoj Marakani, na Alianz Areni, Old Trafordu, na stadionima Šahtjora i Bazela i Nacionalnom stadionu u Varšavi, izmedju ostalih.

Sa FK Crvena zvezda radimo na poslovima integrisane prodaje ulaznica (ticketing) i elektronske kontrole ulaska na stadion (access control) od novembra 2009. Saradnja je uspostavljena kako bi stadion unapred bio pripremljen za sertifikaciju i licenciranje za domaće i međunarodne utakmice prema novim pravilima i zahtevima UEFA.

Pored prodaje karata na blagajni i putem call-centra za potrebe kluba su, o trošku iTicketa, razvijeni posebni moduli za prodaju karata putem interneta i mobilnih telefona (od kojih je za sada aktiviran samo ovaj prvi), obavljena je i integracija sa servisom za naplatu i procesiranje kreditnih kartica Banca Intesa u Srbiji kako bi se omogućilo plaćanje putem interneta u dinarima, a sa kompanijom Gasprom je razvijena i integrisana nova platforma za prodaju karata koje će biti dostupne na preko 200 maloprodajnih objekata Gasproma i NIS Petrola širom Srbije i u regionu.

iTicket podržava napore kluba da, u saradnji sa nadležnim državnim organima, reši probleme sa mahinacijama i zloupotrebama koje se javljaju u radu redarskih službi tokom velikih sportskih i muzičkih dogadjaja.

Milan Begić, direktor iTicket doo

===

Ulaznice za meč Srbija - Škotska u Novom Sadu u prodaji od 11. marta 2013.


Beograd, 10. mart 2013 - Fudbalski savez Srbije i kompanija iTicket obaveštavaju javnost da od ponedeljka, 11. marta 2013. godine, počinje prodaja ulaznica za narednu utakmicu Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.U meču koji se odigrava utorak, 26. marta, na Stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu, sastaju se reprezentacije Srbije i Škotske.

Meč između Srbije i Škotske počeće u 20.30 sati.

Za predstojeću utakmicu određene su sledeće cene ulaznica:

Sever i Jug: 600 dinara
Istok: 1.000 dinara
Zapad: 1.500 dinara

Svi zainteresovani ulaznice mogu da kupe na jedan od sledećih načina:

- Na blagajnama Stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu, radnim danima u periodu od 10.00h do 17.00h i subotom od 10.00h do 14.00h

- Pozivanjem kol centra FSS na broj telefona
011/381-81-77

- Putem interneta, direktnom kupovinom vaučera ili A4 ulaznica za trbine, na adresi http://www.iticket.rs/

Iz bezbednosnih razloga, jedna osoba može da kupi najviše četiri ulaznice. 

FSS
 je apelovao na navijače da što pre obezbede svoja mesta za naredni kvalifikacioni meč koji naša najbolja selekcija igra kao domaćin, odnosno da ne čekaju poslednju sedmicu pred utakmicu kada bi karte mogle da budu rasprodate.

Podsetimo, četiri dana pre ovog meča, u petak 22. marta, Srbija će igrati protiv Hrvatske u Zagreb
u.

===

Saopštenje za javnost kompanije iTicket


Beograd, 26.12.2012. - Društvo za prodaju karata iTicket doo osnovano je u Beogradu 25.12.2009. godine.

Društvo je u 100% vlasništvu holding kompanije iTicket Adriatic Holding AB iz Geteborga u Švedskoj.

Kompanije u sistemu iTicket prodaju preko 30 miliona karata na godišnjem nivou, prevashodno u Skandinaviji.

ITAHAB je švedska kompanija, nastala kao zajedničko ulaganje izmedju većinskog vlasnika Visit Technology Group AB iz Geteborga u Švedskoj, i tehnološkog i marketing preduzetnika iz Beograda Milana Begića kao manjinskog vlasnika.

iTicket doo ima eksluzivan Ugovor o prodaji karata i elektronskoj kontroli ulaska na stadion sa fudbalskim klubom "Crvena zvezda" od 28.12.2009. godine, nakon investicije u infrastrukturu stadiona od 2 miliona evra.

Ugovor koji je potpisan sa Crvenom zvezdom nije teretni ugovor za klub,  jer FKCZ nije angažovala svoja sredstva već je celokupna investicija u infrastrukturu napravljena od strane iTicket-a.

Trenutni dug koji FK Crvena zvezda ima prema iTicket-u, a koji je nastao tokom 2010, 2011. i u prvoj polovini 2012. godine (na ime zadržane Naknade za uslugu za izdate karte, koja pripada iTicket-u) iznosi 21.673.815,00 RSD.

Od juna 2012. godine, sve fakture izdate od strane FK Crvena zvezda prema iTicket-u su, u skladu sa pismenim i usmenim nalozima od strane Uprave FKCZ, uplaćivane na račun firme FC Red Star Company doo, povezanog pravnog lica sa FK Crvena zvezda (FKCZ je 100% vlasnike te kompanije).

Srećnu Novu godinu i Božićne praznike želi vam iTicket!

===

Karte za kvalifikacionu utakmicu Srbija-Belgija
na prodajnim mestima u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu!


Beograd, 26. septembar 2012. - Reprezentacija Srbije se u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu(tm) sastaje sa reprezentacijom Belgije na beogradskoj "Marakani" u petak, 12. oktobra 2012. godine u 20.30h.Karte za ovaj meč mogu se, kao i obično,  kupiti putem iTicket portala, preko call centra FSS (+381 11 381 81 77) i po prvi put, pored prodajnih mesta u Beogradu, i u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu.

Spisak iTicket prodajnih mesta u Republici Srbiji:

1. Beograd - blagajna stadiona FK Crvena zvezda, Ljutice Bogdana 1A
2. Novi Sad - blagajna stadiona "Karađorđe" (FK Vojvodina)
3. Kragujevac - Poslovnica JKP "Parking servis" u ulici 27. marta br. 17
4. Niš - biletarnica hale "Čair"

Radno vreme blagajni je od 10-17h radnim danom, kao i subotom. U nedelju, 7. oktobra blagajne neće raditi.

Preporučujemo svim posetiocima da karte nabave unapred preko jednog od iTicket prodajnih kanala, kako bi izbegli gužvu oko stadiona FKCZ na dan utakmice i čekanje u redovima ispred blagajni.

Sve dodatne informacije možete dobiti preko e-mail adrese podrska@iticket.com.

Ako želite da odmah kupite karte za ovu utakmicu, kliknite OVDE.

===


U prodaji karte za kvalifikacionu utakmicu Srbija-Vels u Novom Sadu

Novi Sad, 4. septembar  2012. - Karte za kvalfikacioni meč za  Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu(tm) između reprezentacija Srbije i Velsa od početka ove nedelje mogu se kupiti preko FSS call centra (+381 11 381 81 77).

Karte se kupcima šalju pouzećem, a operateru treba ostaviti lične podatke i tačnu adresu za dostavu pošiljke. Utakmica između reprezentacija Srbije i Velsa održava se na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu 11.09.2012, sa početkom u 20.30h.

 Od četvrtka, 6. septembra, počinje prodaja karata i na blagajni stadiona "Karađorđe" u Novom Sadu.

Preporučujemo svim posetiocima da kupovinu karata obave putem kol-centra, kako bi izbegli čekanje u redu na dan utakmice.

 Sve dodatne informacije možete dobiti preko e-mail adrese podrska@iticket.com.


===

Počela prodaja karata za prijateljski meč Srbija - Republika Irska


Beograd, 16. juli 2012. - Danas je počela prodaja karata za prijateljski meč A reprezentacija Srbije i Republke Irske.Utakmica se odigrava na Stadionu Crvene zvezde 15. avgusta, sa početkom u 20.45h.

Karte se do 8. avgusta mogu kupiti isključivo na internet sajtu www.iticket.rs ili putem kol-centra FSS, a od 8. avgusta 2012. počinje prodaja i na blagajnama stadiona Crvene zvezde.

Preporučujemo svim posetiocima  da kupovinu karata obavite na internetu. Na taj način karte možete odštampati sami, pa nema potrebe za čekanjem u redu ili gužvanjem pred blagajnom.

Internet kartu lako možete da odštampate sami, na kućnom  štampaču. Po preuzimanju karte, na dan utakmice odlazite direktno na kapiju sektora u kojem ste zakupili svoje mesto, bez čekanja u redu.

Internet  karta mora biti odštampana na A4 formatu, a štampač može biti i crno-beli.

Sve dodatne informacije možete dobiti preko e-mail adrese podrska@iticket.com.


===

Karte za Ren u prodaji!


Beograd, 13. avgust 2011. - Danas je počela prodaja ulaznica za utakmicu Crvene zvezde i Rena, koji se u igra na Marakani 18. avgusta sa početkom u 20.30h. 

Karte se mogu kupiti na blagajni stadiona Crvene zvezde od ponedeljka, 16. avgusta tokom celog dana (10-17h), ili - kao i uvek - na našem internet portalu, 24 sata dnevno.Preporučujemo Vam da kupovinu karata obavite na internetu, jer se ulaznice - pre svega za severnu stranu stadiona - na blagajni obično rasprodaju prvog dana kada su ovako velike utakmice u pitanju.

Sa internet kartom, pored brže i udobnije kupovine, ujedno izbegavate i gužvu na blagajni. Kartu štampate sami, na običnom štampaču. S njom odlazite direktno na kapiju sektora u kojem ste zakupili mesto, bez čekanja u redu.

Vodite samo računa o tome da karta mora biti odštampana na A4 formatu, a štampač može biti i crno-beli.

Sve dodatne informacije možete dobiti preko e-mail adrese podrska@iticket.com.

===

2010-2011: Sezonske karte za utakmice FK Crvena zvezda

U petak, 16. jula 2010 počela je prodaja sezonskih karata za utakmice FK Crvena zvezda. Nove sezonske karte će važiti za sve utakmice u domaćim takmičenjima (prvenstvu i kupu) kao i za mečeve kvalifikacija za Ligu Evrope.Cene sezonskih karata su:

• Sever – 1,000 dinara
• Istok – 2,000 dinara
• Istok, Porodična karta 1 + 1 – 2,500 dinara
• Istok, Porodična karta 1 + 2 – 3,000 dinara
• Zapad – 5,000 dinara
• VIP Galerija – 50,000 dinara
• Loža „Pet Zvezdinih zvezda“ – 200,000 dinara

Karte se mogu kupiti u prostorijama Servisa za članstvo FK Crvena zvezda i u Red Star Shopovima u Beogradu, a od ove godine svaki navijač može sam odabrati svoje mesto na Marakani uz pomoć online prodaje na našem web portalu – www.iticket.rs.

Na raspolaganju su Vam sva mesta u navedenim sektorima, osim VIP zona.

Nakon izbora mesta i plaćanja sezonske karte VISA ili MasterCard karticom, na e-mail adresu koju je naveo kupac stiže poruka sa potvrdom o kupovini i uputstvom o načinu preuzimanja / isporuke sezonske karte.

Važna novina je da od ove godine pravo na kupovinu sezonske karte imaju isključivo članovi FK Crvena zvezda koji su uplatili predviđeni iznos članarine za tekuću godinu.

Iz ovog razloga, maksimalan broj karata koji se može kupiti je jedna karta po transakciji, a FKCZ će pre izdavanja sezonske karte izvršiti proveru da li je kupac postao član kluba u bazi članova.

Porodične sezonske karte

Isto važi i za Porodične karte, koje se prodaju za Sektor 3 na Istoku. Postoje dva tipa Porodičnih karata – Porodična 1 + 1 i Porodična 1 + 2. Prva važi za roditelja i jedno dete, a druga za roditelja i dva deteta.

Pri kupovini, kupac bira jedno (glavno) mesto i dobija jednu sezonsku kartu za predviđeni sektor, a sistem mu automatski dodeljuje narednih jedno ili dva sedišta u tom redu.

Zahvaljujući modernom sistemu kontrole ulaska po očitavanju ovih karata barijera će se otvoriti dva odnosno tri puta, u zavisnosti od tipa karte.

Nove sezonske karte su potpuno prilagođene SkiData sistemu kontrole ulaska. Radi se o RFID karticama koje omogućavaju beskontaktno očitavanje, i koje su izrađene od materijala koji garantuju trajnost i pouzdanost.

Zahvaljujući savremenom sistemu zaštite, mogućnost zloupotrebe je svedena na minimum.

Sva pitanja u vezi sa prodajom sezonskih karata na internetu možete poslati elektronskom poštom na adresu podrska@iticket.com

===

iTicket i FK Crvena zvezda predstavili novi sistem prodaje karata i kontrole ulaska na “Marakanu”


Navijači i posetioci stadiona Crvene zvezde, najvećeg fudbalskog kluba u Srbiji, od sada za sve događaje mogu da kupe karte i putem interneta. Crvena Zvezda i kompanija iTicket potpisali su u novembru 2009. godine ugovor o instaliranju najsavremenijeg sistema za prodaju ulaznica i proceduru ulaska na popularnu “Marakanu”, koji je zvanično pušten u rad u nedelju, 28. marta, na utakmici FK Crvena Zvezda - FK Vojvodina.

Beograd, 26. mart 2010. – iTicket, kompanija koje se bavi izgradnjom sistema za prodaju i distribuciju karata objavila je u petak, 26. marta 2010. završetak radova na stadionu fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Zvezdina “Marakana” je time postala prvi, i trenutno jedini stadion na svetu koji poseduje poslednju, najsavremeniju generaciju sistema za prodaju karata kontrolu pristupa posetilaca. Dobavljač opreme je renomirana austrijska kompanija SkiData, lider u poslovnim rešenjima za kontrolu pristupa posetilaca.

Ovom inovacijom, “Marakana” staje rame uz rame sa nekoliko najpoznatijih stadiona na svetu : Alianz Arenom, Old Trafordom, stadionom Benfike i Praterom u Beču, gde sličan sistem starije generacije već postoji.

Sistem je dizajniran tako da u potpunosti bude orijentisan ka krajnjim korisnicima – navijačima - i da pojednostavi proces prodaje ulaznica i ulaska na stadion.

Eksperti iz kompanije SkiData su završili instaliranje sistema u predviđenom roku, a navijači i posetioci koji planiraju dolazak na utakmice po prvi put će moći da uđu na stadion i sa kartom koju su kupili i odštampali kod kuće (Print@Home).

Karte za utakmice i dogadjaje koji će se održavati na stadionu Crvene zvezde mogu se kupiti na sajtu iTicket-a (www.iticket.rs), odštampati kod kuće i sa njima se može doći pravo na ulaz stadiona.

Blagajne na stadionu nastaviće sa prodajom karata, ali se usled ove inovacije očekuju manja gužva i smanjeni redovi.

Navijači i posetioci koji su kartu kupili putem interneta tako neće morati da stoje u redu, ili da propuste početak utakmice čekajući na blagajni.

iTicket podseća da je kupovina preko interneta na web stranici www.iticket.rs puštena u rad, i najavljuje implementaciju i drugih kanala distribucije karata tokom 2010. godine.

===

Partnerstvo na duge staze


iTicket je novo ime na tržištu Srbije. Skandinavska korporacija bavi se izgradnjom najsavremenijih sistema za prodaju i distribuciju karata - za sve vrste događaja, u svakom trenutku, na svakom mestu.

Kao vodeća kompanija za distribuciju karata u Skandinaviji, iTicket trenutno na tom tržištu upravlja prodajom od preko 20 miliona karata godišnje.

Sigurne transakcije, savremena tehnologija, olakšana kupovina karata, tehnička podrška i iskustvo samo su neke od usluga koje iTicket pruža svojim kupcima.

Dostupnost ulaznica navijačima širom sveta, sigurnija i olakšana procedura ulaska na stadion tokom fudbalskih utakmica i drugih događaja bili su glavni prioriteti Crvene zvezde u ovom projektu.

iTicket je ponudio najbolji kvalitet, iskustvo, distributivnu mrežu i pouzdanu i efektnu platformu dokazanu na nekim od najzahtevnijih tržišta.

Stadion Crvene zvezde je prvi projekat kompanije iTicket u Srbiji.

Na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde sistem su predstavili Ulrike Ditman, predstavnik kompanije SkiData, i Milan Begić, suvlasnik kompanije iTicket.


iTicket d.o.o.: www.iticket.rs - iTicket u Srbiji deo je internacionalne mreže istoimene uspešne skandinavske korporacije koja kroz svoj sistem upravlja prodajom i distribucijom preko 20 miliona karata godišnje. iTicket se bavi izgradnjom najsavremenijih sistema za prodaju i distribuciju karata za sve vrste događaja - u svakom trenutku, na svakom mestu. Kao vodeća kompanija za prodaju i distribuciju karata u Skandinaviji i Jugoistočnoj Evropi, iTicket među svojim klijentima ima neke od najvećih stadiona u ovom delu sveta, lance bioskopa i pozorišta, kao i muzičke i pozorišne festivale. iTicket krajnjim korisnicima omogućava kupovinu elektronskih (Print@Home) i mobilnih karata za različite sportske, muzičke,  kulturne i ostale događaje, a svojim klijentima obezbeđuje kompletnu “tiketing” uslugu, po principu "ključ u ruke".

SkiData AG: www.skidata.com – Internacionalna kompanija specijalizovana za izgradnju i promociju sistema za upravljanje prometom posetilaca, kontrolu pristupa dogđajima i distribuciju karata. SkiData svojim klijentima nudi veliki izbor usluga i poslovnih rešenja za promet i pristup ljudi ili vozila. Kompanija je osnovana 1977. godine, kada je napravljen prvi sistem za kupovinu ski pasova i ulazak na skijališta. SkiData sistemi ugrađeni su na nekoliko najvećih svetskih aerodroma, stadiona, arena i ski centara, na mnogobrojnim parkinzima, kao i u hotelima i zabavnim parkovima.

Crvena zvezda: www.crvenazvezdafk.comNajpopularniji fudbalski klub u Srbiji, osvajač 25 titula u domaćem prvenstvu i jedini srpski klub koji je postao evropski i svetski šampion kada je 1991. godine osvojio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni Toyota kup. Fudbalski klub sa najvećim stadionom u ovom delu Evrope.

Kontakt: podrska@iticket.com